hyttelivguiden

Mobil-QR
Få kontaktinfo på mobilen

Skåbu Fjellgrend

Postadresse:
Skåbuvegen 2660, 2643 Skåbu
Besøksadresse:
Skåbuvegen 2660, 2643 Skåbu
Tlf: 61 29 55 94
 

Om Skåbu Fjellgrend

Skåbu Fjellgrend skiller seg ut fra andre hyttesteder, fordi vi tar vare på egenarten til området. Skåbu er ikke bare et hyttested, men først og fremst ei ekte fjellbygd der folk bor fast.

I Skåbu Fjellgrend bygges ikke vidt forskjellige hytter tett i tett, og det stilles krav til at hyttene harmonerer med byggestilen i området. Fjellnaturen bevares mellom hyttene. Selveiertomtene opp mot 1000 moh. er verdt å sikre seg. Skåbu Tradisjonsbygg bygger hytter i området.

Skåbu har navnet sitt etter den norrøne skigudinna Skadir. I Skåbu er det fortsatt langrennsløperne som rår grunnen. Kjøper du hyttetomt i snøsikre Skåbu, kan du se fram til mye god, gammeldags vinter. Skåbu har et vidstrakt nett med skiløyper med storslått utsikt mot Jotunheimen. Alpinbakker finner du i nabobygdene. I Skåbufjellet kan du fortsatt høre stillheten.

Ellers i året myldrer det av tur- og sykkelstier. I Skåbu opplever du heller ikke problemer med kø, verken i skisporene eller langs sykkelstiene.

Skåbu regnes som Nord-Europas høyestliggende bygdesamfunn med fast bosetting. Ved fjellvatnet Olstappen har det vært jaktet og fisket i 10000 år. Naturen er den åpenbare grunnen til at det fortsatt bor mennesker så høyt til fjells. Har du sett Skåbu, glemmer du det aldri. Her lever du høyt og fritt. Det vide utsynet, det spesielle lyset.

Skåbu ligger i en sidedal opp fra Gudbrandsdalen. Fra Oslo kjører du E6 til Lillehammer, og videre langs Fv 255 gjennom Gausdal, opp til Skåbu. Kjøreturen tar 3-3,5 timer. Da er du midt i fjellheimen. Fra Skardfjellet like over hytteområdet, er det utsikt til fire nasjonalparker: Jotunheimen, Reinheimen, Rondane og Langsua. I sommerhalvåret er du bare en kort kjøretur unna Sikkilsdalen, Besseggen og Glittertind.

 

Finn veien

Siste nytt